fbpx

Unde bei o cafea bună în Complexul Studențesc?

Fie că ești grăbit și ai o zi plină sau ai o pauză lungă şi tihnită între cursuri, o cafea este mereu binevenită! Dacă ai cursuri în sediul central UVT și te-ai săturat de cafeaua de la automat sau nu ai chef să te duci până în centru ca să-ți bei cafeaua, ți-am pregătit un mic top cu cele mai bune cafenele pe care le găseşti în Complexul Studențesc din Timişoara.

Pe locul 1 se află 5 To Go. Dacă ești doar în trecere și n-ai timp să îți savurezi cafeaua pe moment și vrei să te bucuri de ea mai târziu, atunci 5 To Go este alegerea potrivită. Diversitatea cafelei nu este foarte mare, dar prețurile sunt decente. Un espresso costă doar 5 lei, iar gustul e foarte bun, motiv pentru care se află în top. Pe lângă cafea, la 5 To Go mai poți găsi brioșe (6,5 lei), negrese (5 lei), biscuiți vegani și alte gustări. Cafeneaua se află la aproximativ 11 minute de la UVT.

Pe locul 2 se află cafeneaua La Pisici. Acest loc oferă o atmosferă pe care nu o găsești altundeva, nici în Complex, nici în altă parte. După cum sugerează și numele, în această locație te așteaptă niște patrupede drăguțe, dornice să îți ofere dragostea lor. Pe lângă cafea, mai poți savura și alte băuturi, de la ceai și limonadă, până la vinuri și cocktailuri.

Prețul cafelei este de 9 lei pentru un espresso, iar pentru celelalte, prețul variază între 15-20 lei, depinde de băutura aleasă. De asemenea, în această cafenea, săptămânal se organizează diferite evenimente care transformă locul în ceva unic. Cafeneaua se află la aproximativ 8 minute de UVT, fiind situată lângă Facultatea de Drept.

Pe locul 3 se află cunoscută cafenea Tucano Coffee. Cu o varietate mare în meniu, Tucano rămâne cafeneaua preferată a multora. Pe lângă specialitățile din cafea, localul pune la dispoziție diverse feluri de ceai și gustări dulce. Bei doar o cafea sau ai de lucrat la vreun proiect? Atunci acest loc este potrivit pentru orice variantă ai alege.

Atmosfera este foarte liniștită și îți oferă posibilitatea să lucrezi în liniște, iar cafeaua are un gust excelent! Prețul unei espresso este 9 lei, iar pentru cafeaua cu diverse arome, prețul poate trece peste 20 lei. Cafeneaua se află la aproximativ 10 minute de UVT, lângă Profi și Gym One 3. 

Pe locul 4 se află cafeneaua Barista Coppa. Această cafenea este foarte populară în rândul studenților, cu un design interior şi o atmosferă plăcută. Şi cu un ecran TV la care sunt difuzate meciurile importante de fotbal, pentru cei pasionați. Este locul perfect pentru a ieși cu prietenii și a socializa. Însă, dacă ai de lucrat la un proiect sau de făcut vreo temă, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere, deoarece adesea locul este foarte aglomerat și este gălăgie.

Prețul unei cafele este în jur de 8-10 lei, iar dacă ai chef să bei altceva, poți alege din gama mare de cocktailuri, acestea având un preț decent. Cafeneaua este situată la aproximativ 10-15 minute de UVT, lângă Căminul C13 și Subway. 


În realizarea acestui top m-am ghidat după experienţă mea şi a colegilor, studenţi de la UVT, dar am aruncat un ochi şi pe platforma tripadvisor.com. Sper să-ți fie de ajutor!

Distribuie:

Valentin Rusu

Valentin Rusu

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!