fbpx

Un nou capitol pentru Collor the Village

Anitta Pelin
Anitta Pelin
colorthevillage (5)

„Festivalul Faptelor bune” se va desfășura anul acesta în localitatea Racovița, din Timiș. Asociația Acasă în Banat și voluntarii din toată țara vor colora 30 de case din Racovița, în perioada 17-19 septembrie 2020.

Reprezentanții asociației au ținut ca acest eveniment să se desfășoare și în acest an, pentru că, pe lângă faptele bune, contribuie în mod real la sprijinirea comunităților din Banat. Sunt pregătiți să ia toate măsurile de protecție, cu măști și mănuși pentru voluntari și gazde.

Evenimentul Color the Village este dedicat faptelor bune și, timp de trei zile, voluntari din toată țara se mobilizează să ajute o comunitate, să zugrăvească 30 de case și să le redea strălucirea și frumusețea de odinioară. 

„Suntem bucuroși că putem demara proiectul Color the Village din acest an, de la Racovița și suntem nerăbdători să mergem să zugrăvim acest sat care păstrează arhitectura tradițională a Banatului de câmpie. Deși în prezent, încă sunt restricții din cauza pandemiei de coronavirus, ținem legătura strâns cu autoritățile și ne vom adapta, în funcție de cerințele din luna septembrie. Abia așteptăm să ne apucăm de zugrăvit!”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Voluntarii care vor să participe trebuie să completeze un formular pe site-ul proiectului www.colorthevillage.ro, pentru a menționa exact zilele în care pot veni să dea o mână de ajutor.

Pentru ediția din acest an, membrii asociației au ales localitatea Racovița din județul Timiș deoarece fațadele caselor își păstrează arhitectura în stilul barocului rural, decorate și cu motive florale. Anul trecut, Color the Village s-a desfășurat la Eftimie Murgu, satul morilor de apă din județul Caraș Severin. Evenimentul a reușit să adune 250 de voluntari, fiind renovate 34 de case. 

Proiectul participă la maratonul cu strângere de fonduri „Timotion 2020”, așadar alergătorii pot susține Color the Village alergând și donând pentru acest proiect. De asemenea, proiectul se bucură în acest an de sprijinul Policolor, Intel-Movidius, Fundația Comunitară Timișoara, Banat IT, Alergotura și Primăria Racovița.

Dacă doriți să susțineți renovarea celor 30 de case din comuna Racovița, județul Timiș, puteți să faceți și o donație către Asociația Acasă în Banat, cu mențiunea RACOVIȚA.

CIF 39329018, Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin

Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801 

SWIFT/ BIC: BTRLRO22 

PayPal: [email protected]

Revolut: 0748918091

Asociația Acasă în Banat a fost înființată în 2018 și își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori ale acestor locuri: oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Articole recente

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!