fbpx

Toate creșele de stat din Timișoara au fost dotate cu un set de bază de materiale Montessori

În luna iunie s-a încheiat proiectul Cel mai bun start în viață- Acces la educație de calitate în creșele de stat din Timișoara, realizat de Asociația Smart Bees Education. Finanțarea a venit din partea Fundației Alber, cu suma de 49.970 lei.

Obiectivul proiectului a fost dotarea tuturor grupelor de creșă de stat din Timișoara (445 de copii beneficiari) cu materiale specifice creșelor Montessori, reprezentând jocuri educaționale din materiale naturale. Acestea au fost făcute special în acord cu interesele și nevoile de dezvoltare ale copilului mic (11 luni și 3 ani), pentru dezvoltarea motricității fine, a coordonării ochi-mână, a concentrării și a simțurilor. Toate cele 20 de cadre didactice de la creșe au participat la un training despre amenajarea mediului, rolul educatorului și modul de lucru cu materialele primite prin finanțare.

Parteneri ai proiectului au fost Serviciul Public Creșe și grădinița Montessori Mundi (pe partea de training).

Despre educația Montessori

Filosofia Montessori este o metodă educațională științifică, dezvoltată de Dr. Maria Montessori, în peste 40 de ani de lucru și observare științifică a copiilor. Această filosofie vine cu o propunere de training al cadrelor didactice și un mediu amenajat complet cu materiale care să satisfacă nevoile de dezvolatre și interesele copiilor pe toate ariile.

Despre asociația Smart Bees

Asociatia Smart Bees Education a fost înființată in 2016 pentru a dezvolta si susține proiecte social-educaționale pentru copii. În această perioada, asociația a deschis grădinița Smart Bees Montessori din Dumbrăvița și a coordonat proiecte de dotare cu cărți a peste 200 de clase de creșă și grădiniță din Timiș și Hunedoara (2018-2019), dotare cu materiale Montessori a Centrului de Primiri Urgențe din Timișoara (2020) și a realizat conferințe și evenimente de promovare a educației alternative Montessori. Aceste proiecte au fost realizate în parteneriat cu mai multe organizații din Timișoara, unite de același gând de promovare a importanței educației de calitate în copilăria timpurie.

Distribuie:

Anitta Pelin

Anitta Pelin

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!