fbpx

The Expanse: Cum arată lumea viitorului?

5/5

Ești un fan al genului SF? Atunci The Expanse este alegerea perfectă pentru tine. De la universul său bine conceput, până la intriga sa genială, serialul oferă foarte multe lucruri noi, nemaiîntâlnite în acest gen. Nu este ca Star Trek, sau Star Wars sau orice altceva.

Serialul este bazat pe seria de romane cu același nume, semnate de James S. A. Corey, iar acțiunea are loc cu sute de ani în viitor, când Sistemul Solar a fost colonizat de către omenire. Cele mai mari trei puteri sunt Națiunile Unite ale Pământului și ale Lunii, Republica Congresului Marțian de pe Marte și Alianța Planetelor Exterioare, o confederație liberă a centurii de asteroizi și a lunilor lui Jupiter și Saturn.

Atât de multe seriale științifico-fantastice eșuează pentru că nu pot sparge decalajul dintre realitatea așa cum este și realitatea așa cum ar putea fi. The Expanse reușește să facă acest lucru deoarece este foarte credibil. El oferă o lume reală, cu o structură politică și socială dezvoltată și plauzibilă. Cu intrigi, jocuri de putere, corupție, inegalitate și luptă pentru resurse. Adică cu toate lucrurile pe care le vedem zilnic și care poluează această lume.

Alături de drama umană se află câteva evoluții tehnologice destul de bine gândite care, la rândul lor, influențează evoluția umanității. Atenția la detalii și luarea în considerare a întrebării „unde pot duce tehnologiile existente și în curs de dezvoltare?” sunt principalele elemente care fac acest serial foarte captivant.

Există vreun minus la această poveste SF? Aș putea spune că prezentarea viitorului Pământ este prea optimistă. Având în vedere gradul actual de poluare și deteriorare a mediului, prezentarea unui Pământ relativ curat, cu doar un nivel ridicat al mării, este cel puțin de râs. Dar, dacă puteți privi dincolo de astfel de deficiențe minore ale acestui serial, în cele mai multe privințe, aceasta este o dramă științifico-fantastică reuşită care merită timpul tău.

Distribuie:

Valentin Rusu

Valentin Rusu

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!