fbpx

Suntem solidari și pe timp de pandemie – Antreprenorii Timișoreni Livrează

Lorena Păcurar
Lorena Păcurar
studenti

„Studenții livrează” este campania pornită către Asociația Studenților la Construcții din București, la începutul pandemiei cu Covid-19. Voluntarii implicați livrează vârstnicilor și persoanelor izolate la domiciliu alimente, medicamente și produse de igienă personală. 

Această inițiativă a ajuns repede și la urechile antreprenorilor Angela și Adrian Buzuloiu, care au decis să o preia și să o pună în practică și în Timișoara. Astfel, a luat naștere acțiunea de voluntariat: Antreprenorii Timișoreni Livrează. „La început, am fost doar eu și soțul meu implicați, iar în momentul de față suntem 22 de voluntari în Timișoara.”, spune Angela. Printre scopurile lor se numără și contribuția la reducerea supraaglomerării spitalelor prin protejarea implicită a persoanelor vulnerabile.

Totul a pornit de la câteva postări pe rețelele de socializare, realizate de Angela și de soțul său, prin care anunțau că sunt dispuși să realizeze livrări la domiciliu. Așa au fost descoperiți de comunitate și, ulterior, de beneficiari. „La câteva zile după postările făcute împreună cu soțul meu, am decis să listăm în jur de 2000 de flyere, pe care le-am distribuit și lipit în diferite zone ale Timișoarei.” Astfel, vestea a ajuns și la persoanele care nu au posibilitatea de a naviga pe internet.

„În prima luna, tot ce însemna materiale consumabile: măști, mănuși, dezinfectanți și combustibil, erau achiziționate din bani proprii. Ulterior, a fost nevoie să cerem și să acceptăm și noi ajutor în acest sens. Cei mai mulți bani i-am primit de la prieteni și cunoștințe. Am primit și patru combinezoane pe care am decis să le donăm celor care au mai mare nevoie de ele decât noi.”, menționează ea. Începutul este cel mai dificil, însă, în cele două luni de zile, cei doi soți, împreună cu alți voluntari, au reușit să-și adune forțele și să ajute peste 500 de persoane, aflate între nevoie și neputință.

La nivel național, până la sfârșitul lunii aprilie, voluntarii implicați au reușit să ajute peste 5.000 de persoane vulnerabile. O cifră semnificativă pentru un timp atât de scurt. „În Timișoara și în localitățile din zonă, prin ajutorul venit din partea unor restaurante care oferă meniul zilnic, reușim să hrănim 50 de persoane și să facem cumpărăturile pentru 10 familii, în fiecare zi.”, afirmă antreprenoarea.

Procedura urmată este cât se poate de simplă. Comenzile persoanelor izolate la domiciliu sunt preluate prin intermediul unui apel telefonic. În ceea ce privește realizarea propriu-zisă a comenzilor, voluntarii transmit, tot printr-un apel telefonic, costul produselor și ulterior, le dau de știre beneficiarilor timpul în care va ajunge coletul, pentru a lăsa banii la ușă sau într-un loc stabilit. Aceștia sunt introduși într-o pungă sau sunt împăturiți într-o coală de hârtie. Când voluntarul ajunge la destinație, preia banii pe care îi sigilează și predă coletul. Destinatarul trebuie să aștepte cel puțin 5 minute pentru a intra în posesia comenzii.

Beneficiarii au posibilitatea de a verifica produsele după ce acestea sunt livrate. Lasă plata la ușă și voluntarul o preia după câteva minute. Însă, acest lucru poate încetini procesul de livrare și poate afecta atingerea numărului stabilit de persoane care pot fi ajutate.

Până în prezent, inițiativa a ajuns în 12 orașe din țară: București, Timișoara, Caracal, Târgoviște, Cluj, Botoșani, Brașov, Slatina, Oradea, Pitești, Prahova și Buzău. Pe lângă acestea, livrările s-au extins și în localitățile din împrejurimi. 

„Make Earth Great Again” este premiza care a stat la baza acestei acțiuni inițiate de cei doi antreprenori la Timișoara. „Cred că încă există oameni pe planeta aceasta care pot face o diferență în viața altor oameni, care pot fi de încredere. Am învățat multe lucruri în aceste două luni și am dat peste oameni de calitate și conștiincioși.”, menționează Angela Buzuloiu.

Puteți să aduceți și voi un sâmbure de speranță în viața acestor suflete și să oferiți o mână de ajutor, printr-o simplă donație în contul Asociației Studenților la Construcții București, cu mențiunea „pentru Timișoara”: RO26RNCB0073090784990001.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Articole recente

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!