fbpx

Sprijin pentru spitalele și comunitatea din Timișoara

Primăria Timișoara și ONG-urile timişorene și-au unit forțele pentru a pune în practică o acţiune care să sprijine comunitatea și spitalele pentru a trece cu bine prin criza provocată de pandemie.

Primăria a creat Platforma de colaborare timișoreană în lupta cu Covid-19 și a distribuit sarcinile. Nevoile sunt centralizate de către Primărie și sunt apoi transmite ONG-urilor din această platformă. Cele care au răspuns deja apelului sunt: Alergotura, AnticovidTM, BanatIT, Centrul Cultural Plai, CivicTM, Civicultura, Code for Romania, Fundația Județeană pentru Tineret, Fundația Comunitară Timișoara, RescueTM, Școala Mamei Junior și VentilaTM. Ele sunt cele care vor administra financiar și logistic operațiunile comune. 

Prima misiune este Proiectul Oxigen. „Ne pregătim pentru scenariul în care bolnavii cu Covid19 trebuie îngrijiți la domiciliu, monitorizați cu ajutorul medicilor de familie iar pentru cazurile medii şi moderate va fi nevoie de concentratoare de oxigen și pulsoximetre. În acest moment, mai mult ca niciodată, destinul unui bolnav poate fi schimbat de orice detaliu, contra-cronometru”, a scris primarul Dominic Fritz pe Facebook.

 Un pulsoximetru costă aprox. 50 de euro, iar un concentrator de oxigen 500 de euro. Din punct de vedere legal, aceste aparate nu pot fi cumpărate de către municipalitate și se recurge la a face un apel ca timișorenii să doneze bani. Primele propuneri de donații au venit de la Aquatim (130.000 de lei), Visma (29.000 de lei) și SanSwiss (25.000 de lei). 

Pentru colectarea rapidă și transparentă de fonduri care să ajute comunitatea să fie mai bine pregătită și să facă față crizei generate de coronavirusul SARS-COV-2, echipa Timotion pune la dispoziție platforma timotion.ro, procesul de organizare și toate căile de comunicare de care dispun.

Donații se pot face la Banca Comercială Română, sucursala BCR Piața 700, Timișoara

IBAN: RO28 RNCB 0255 1510 2294 0001

CIF: 36327306

Beneficiar: Fundația Comunitară Timișoara

Distribuie:

Erika Iszlai

Erika Iszlai

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!