fbpx

Solidari în fața Covid-19

Anitta Pelin
Anitta Pelin
86277752_2523660894569588_576494132789248000_o

Pentru a gestiona cât mai bine situația în care ne aflăm, pentru colectarea rapidă și transparentă a fondurilor care să ajute comunitatea să fie mai bine pregătită pentru criza generată de virusul SARS-COV-2, echipa Timotion a pus la dispoziție platforma timotion.ro. Acum, mai mult ca niciodată, destinul unui bolnav poate fi schimbat de orice detaliu, iar comunitatea și spitalele au nevoie de ajutor. 

Cei de la Timotion au sprijinit, în prima etapă a acestui demers, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Spitalul de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” și alte nouă spitale din județul Timiș. Acest ajutor s-a realizat în parteneriat cu Școala Mamei Junior și prin contribuția altor campanii sau asociații care sprijină linia întâi în lupta cu Coronavirusul. 

În cea de-a doua etapă, și-au propus să susțină comunitatea pentru a depăși mai ușor această criză. Din fondurile strânse au fost și vor fi în continuare sprijinite echipele medicale din spitale și medicii de familie, echipele de intervenție, echipele care asigură liniștea și ordinea publică și comunitățile vulnerabile. 

Donațiile și felul în care au fost distribuite s-au prezentat foarte transparent pe Facebook și pe site. Cei care au dorit să contribuie, trebuie să înregistreze donația folosind formularul de pe site, plata realizându-se prin virament bancar (cu mențiunea SOLIDARI) sau online, cu cardul, în contul:

Banca: Banca Comercială Română, sucursala BCR Calea Șagului 70, Timișoara

IBAN: RO93 RNCB 0715 1573 8666 0001

Beneficiar: Clubul Sportiv Asociatia Alergotura

sau

Banca: Banca Comercială Română, sucursala BCR Piața 700, Timișoara

IBAN: RO28 RNCB 0255 1510 2294 0001

Beneficiar: Fundația Comunitară Timișoara

Pe lângă donațiile în bani, echipa Timotion a primit donații în bunuri de mare valoare, atât de la companiile locale, cât și de la partenerul național, Asociația pentru Relații Comunitare.

Aceste bunuri au fost donate către spitalele din Timișoara și către grupurile vulnerabile. Valoarea donațiilor în bunuri se estimează la peste 700.000 lei și constă în: aparat de testate PCR, 3000 kituri de testare Covid19, 12.400 măști chirurgicale, 2 ventilatoare, 450 combinezoane, 1200 viziere, mănuși, bonete, produse de igienă, fructe, cafea, servicii de transport.

De asemenea, cei de la Timotion luptă și pentru o accesul la educație al elevilor din mediile defavorizate. Cei care nu au calculatoare, tablete sau telefoane, nu mai au nici acces la învățătură. Astfel, și-au propus să strângă resurse materiale prin Fondul Solidarității în fața COVID-19 și prin campania SMS – 2 euro la 8837, cu textul TIMIȘ, pentru a sprijinii copiii care nu fac față „școlii în timpul pandemiei”. 

Pe lângă campania financiară, colectează și donații în bunuri prin ONG-urile partenere, care lucrează direct cu copiii din zonele vulnerabile. În cazul în care vreți să faceți o donație sub forma unor aparaturi IT (tablete & laptopuri), funcționale, desigur, îi puteți contacta la [email protected] sau la numărul de telefon 0770101707. 

Și, ce ziceți, verificați ce aparaturi mai aveți pe acasă? 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Articole recente

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!