fbpx

Rox Sarafolean – Curajul de a găsi timp atunci când toți îl caută

5/5

De ceva vreme, aud tot mai des întrebarea „Cum devii influencer?”. M-am gândit mult la asta, dar rămân la părerea inițială, cred că nu faci lucruri ca să devii influencer, ci faci lucruri și devii influencer. Faci lucruri pentru că-ți plac, pentru că vrei să schimbi ceva, pentru că ceea ce faci îți aduce un zâmbet pe buze și îi bucură pe cei din jur.

Stând de vorbă cu Rox Sarafolean, părerea mea a fost confirmată. Îmi amintesc că primul lucru pe care i l-am spus atunci când am cunoscut-o, e că este mai faină decât pe Instagram. Am ținut să precizez că e foarte faină și acolo, că o urmăresc de mult timp, dar că energia pozitivă pe care o emană e și mai puternică în offline.

Toți cei care o cunosc, știu despre Rox că lucrează de zece ani într-o corporație și că de cinci ani e și fashion blogger. Spune despre ea că ador cafeaua, răsăriturile și îmi plac la nebunie lalelele. Îmbrățișez fără măsură, râd mult și am o relație specială cu ciocolata.

Fiecare zi începe la fel. Dimineața își savurează cafeaua, în timp ce se pregătește pentru o nouă zi la job și dansează prin casă. Ajunge la serviciu, unde stă până la ora 17, iar până la această oră zilele ei arată la fel. „După ora 17, fiecare zi arată altfel. Merg la sala, am ore de germană, merg la diverse evenimente, am shootinguri, sesiuni de personal shopping, ies cu prietenii, creez content pentru Instagram, pentru Facebook. Nu mă plictisesc deloc și mă bucur că tot ceea ce fac îmi aduce un vibe pozitiv.”

Își amintește că acum cinci ani a publicat primul articol și mărturisește că nu mi-am imaginat niciodată că vor urma și alte articole, că oamenii mă vor urma în această direcție. A pornit cu mult curaj pe un drum total nou. La vremea aceea, corporația era, la fel ca astăzi, a doua sa casă și nu avea mult timp liber, dar își dorea un hobby care să-i ofere energia de care avea nevoie.

A ales să scrie despre fashion pentru că dintre toate subiectele care o pasionau, despre acesta ar fi scris „oricând, oricât și oriunde”. A scris mereu despre ceea ce a simțit. „Inițial am făcut street photography, însă îmi amintesc și acum primul shooting în care am apărut ca și personaj pe blogul meu (fashoniac.com) și de atunci nu m-am mai oprit.” Acum, în conținutul creat de ea găsim articole despre diverse teme: trenduri fashion, make up, smart shopping, fast fashion, lifestyle, locuri pe care le descoperă sau concedii.

Rox crede că atunci când vine vorba despre stil, oamenilor le lipsește curajul de a se exprima. Unora le lipsește atitudinea, altora acel ceva, amprenta stilului personal.” Își încurajează urmăritorii să poarte ceea ce poartă și ea, însă nu să copieze, ci să aducă acel twist personal”, să învețe să combine anumite piese vestimentare astfel încât să îi reprezinte. Iubesc să primesc mesaje în care fetele îmi trimit pozele lor, mesaje în care îmi spun ca ies tot mai mult din zona de confort și se redescoperă din punct de vedere vestimentar.”

Rox mi-a mărturisit că „nu exista o rețetă pe care dacă o urmezi, ajungi un blogger de succes sau influencer”, ci secretul stă în autenticitate, constanță și perseverență. E la fel ca în orice alt aspect al vieții, dacă îți dorești ceva, trebuie să iei atitudine. „Îți stabilești câteva obiective și îți canalizezi toată energia și resursele în acea direcție.”

Încurajează toți pasionații „să se apuce de scris, să creeze o platformă și să dea sfoară în țară.” Crede că perfecțiunea e relativă, “perfectul meu nu e și perfectul tău”, și s-a convins că e nevoie de pasiune și o mică doză de nebunie pentru orice nou proiect.

Rox postează constant cauze și articole pe diferite subiecte, share-uind conținut creat de oameni și crede că „susținerea în blogosfera este enorm de importantă. Fie că ne susținem unii pe alții, fie ca susținem diverse cauze, uniți ne facem auziți. Se bucură mereu de feedback-ul primit și își respectă followeri. Online sau offline, le răspunde la timp și discută ca între prieteni pe diferite teme, nu doar beauty și fashion. „Cu mulți dintre ei mă întâlnesc, cu unii fac sesiuni personal styling & personal shopping, povestim, ei învață de la mine, eu de la ei. Ne facem bine împreună.

E mereu prezentă în online, e pasionată de networking și marketing, însă dincolo de ideile și de outfit-urile pe care le recomandările în zona de beauty și lifestyle, Rox transmite încredere și asumare, îți insuflă un vibe pozitiv care te îndeamnă să-ți pui acel ruj roșu pe buze și să înfrunți ziua de luni.
Reușesc să mă împart între viața de familie, jobul din corporație și blogging care, practic, a devenit al doilea job. Rămân cu picioarele pe pământ într-o lume în care virtualul pune stăpânire.

Distribuie:

Andreea Vlădescu

Andreea Vlădescu

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!