fbpx

Pregătire pentru Bac: UVT, împreună cu CJE Timiș organizează meditații gratuite pentru elevii de clasa a XII-a

La fel ca în fiecare an, în semestrul al doilea, Universitatea de Vest din Timișoara vine în sprijinul elevilor de clasa a XII-a cu un program de pregătire pentru examenul de bacalaureat. Cadre didactice universitare pregătesc și susțin activități pentru fiecare dintre disciplinele la care elevii urmează să susțină probe de evaluare. Participarea la aceste activități este gratuită și deschisă tuturor elevilor.

Activitățile vor avea loc în fiecare săptămână, sâmbăta, în perioada 16 ianuarie – 12 iunie 2021, cu excepția zilelor de concediu legal. În funcție de tematicile existente în programele de examen în vigoare aprobate de Ministerul Educației, în cazul anumitor discipline programul de pregătire se desfășoară pe o perioadă mai scurtă de timp din acest interval. 

Cu excepția disciplinelor Logică, argumentare și comunicare, Filosofie, Sociologie și Psihologie (programe al cărui orar începe mai târziu), orarul modulelor este următorul:

  • 9:00 – 10:30 – Limba și literatura română;
  • 10:45 – 12:15 – Matematică și Istorie;
  • 12:30 – 14:00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.

Toate activitățile se vor desfășura în mediul online, prin intermediul platformei Google Meet, iar pentru fiecare disciplină se va crea un curs pe platforma Google Classroom, care să faciliteze comunicarea dintre cadre didactice și elevi.

Înscrierea pentru participarea la activitățile didactice de pregătire pentru examenul de Bacalaureat se poate realizat prin intermediul acestui formular. Ulterior, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătirile. 

Programul modulelor de pregătire pentru examenul de bacalaureat și alte detalii pentru fiecare disciplină pot fi accesate pe site-ul Universității de Vest. Parteneri ai acestor activități sunt Consiliul Național al Elevilor și Consiliul Județean al Elevilor Timiș.

Distribuie:

Anitta Pelin

Anitta Pelin

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!