fbpx

PerspecTim: Timișoara, prezentată în 6 limbi

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat în luna februarie evenimentul de lansare al website-ului multilingv PerspecTim. Proiectul a luat naștere din dorința de a prezenta, prin intermediul imaginilor, diferitele perspective din care poate fi privit orașul în anul în care este Capitală Europeană a Culturii.

Diversitatea lingvistică a website-ului este ceva nou pentru Timișoara, deoarece până acum nu a existat niciun site în 6 limbi în oraș. PerspecTim se adresează unui public internațional, informațiile oferite de acesta fiind disponibile în română, germană, maghiară, sârbă, ucraineană, dar și engleză. Atunci când accesezi site-ul poți găsi fotografii și videoclipuri realizate în perioada decembrie 2022mai 2023, pe trasee la pas, cu tramvaiul și cu autobuzul. Alături de aceste imagini vei întâlni o serie de descrieri însoțite de câte un fragment de text din literatura germană din Banat. De asemenea, poți afla informații despre personalități marcante și despre ce evenimente vor avea loc în oraș.

foto:e-uvt.ro/perspectim/ro

Website-ul este un proiect didactic care a devenit unul de voluntariat. Povestea acestuia a început într-un mod inedit, și anume în cadrul unui curs al Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Paisprezece studenți de la masteratul „Germană în context european ─ studii interdisciplinare și multiculturale” și-au unit toate forțele și ideile pentru a veni cu cea mai bună metodă de a promova orașul Timișoara. Au aplicat metoda creativă „Design Thinking”, propunându-și să creeze un produs inovator pentru vizitatorii Capitalei Europene a Culturii ─ Timișoara 2023.

Obiectivul acestui proiect este de a crea ceva durabil pentru toți cei interesați de orașul nostru. Chiar dacă 2023 este anul în care Timișoara va fi în centrul atenției, PerspecTim vrea ca proiectul să meargă mai departe și în anii ce vor urma.

Distribuie:

Diana Moțoiu

Diana Moțoiu

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!