fbpx

Pasiune, rețete și arome

Cine spune că prăjiturile și cafeaua nu reprezintă combinația perfectă? Preparatele pregătite de Narcisa Viorel arată…delicios de bine! O urmăresc de ceva timp pe rețelele de socializare, unde postează zilnic fotografii cu cele mai grandioase preparate ale sale. Narcisa e ca o tartă cu mere, ușor acrișoară ca fructele, dulce ca aluatul și simplă, dar îndrăgită de toată lumea. Își începe fiecare dimineață savurând o cafea și o bucată de ,,Louise Cake” la Garage Cafe, localul pe care îl administrează împreună cu partenerul ei de viață.

Am vrut să aflu întreaga poveste a acestei tinere antreprenor, care a avut încredere în ea, și-a propus un scop, l-a împlinit și a reușit să îmbine munca cu plăcerea. Un exemplu demn de urmat, de altfel. Narcisa Viorel a plecat din Vâlcea și a venit în Timișoara, în 2008, pentru a studia jurnalismul. A lucrat puțin în presă. A decis să schimbe radical domeniul, îndreptându-se spre IT, însă toate acestea nu i-au adus nicio împlinire pe plan profesional. Astfel, a decis să transforme pasiunea sa pentru gătit în ceva practic. Aceasta hotărâre i-a adus un succes neașteptat: ,,Am început să gătesc, să testez rețete. La insistențelele prietenilor, mi-am făcut un blog de gătit, Awfully Tasty. A fost ceva de început, apoi a urmat afacerea. După doi ani de blog, ne-am decis să facem locul acesta.”

Zis și făcut! Se pare că de la hobby la business e doar un pas. Comenzile erau de neoprit, de aceea a decis, în 2015, să își înființeze propria afacere. ,,Am zis că începem cu o cafenea, unde lumea vine să socializeze. Noi aveam un prăjitor de cafea și consideram că era neapărat să îl folosim. În momentul respectiv, în Timișoara nu exista nicio prăjitorie de cafea, noi am fost primii care au deschis una. Am avut două nișe pe care ne-am axat. Odată, să prăjim cafea și să servim cât mai multe sortimente, origini și specialități, iar apoi partea de preparate dulci.”, afirmă ea.

Însă lucrurile nu s-au oprit aici. După ce a participat la mai multe workshop-uri de făcut pâine, care i-a atras atenția cel mai mult, Narcisa a reușit, după trei ani, să deschidă și o brutărie. Toate produsele oferite în localurile sale sunt pregătite exclusiv de ea și de echipa sa. După succesul survenit din ambele locuri, anul trecut a deschis și un coffee shop. Avem nevoie de oameni implicați și dedicați precum Narcisa pentru a contribui la dezvoltarea comunității noastre. 

„În domeniul acesta intri în contact cu tot felul de clienți, nici unul nu e la fel, tu trebuie să îi mulțumești pe toți dacă vrei să-i atragi. Noi lucrăm în orice zi din an, am lucrat și de Crăciun și de Anul Nou, cu vacanțe foarte scurte și destul de rare. Mă trezesc devreme și ajung acasă destul de târziu.” Ea consideră că deschiderea unei afaceri reprezintă un proces complex și vine la pachet cu multe compromisuri. Munca îi ocupă aproape tot timpul: ,,Când ai un business propriu e greu să mai ai timp liber, mai ales dacă vrei să te implici și să știi tot ce se întâmplă cu toți oamenii tăi.” Fapt care nu o deranjează, atât timp cât face cu plăcere totul.

Promovarea localurilor și a produselor vândute este organică, prin postări în online, realizate chiar de ea. Acestă modalitate funcționează extrem de bine și atrage publicul. Pasiunea pusă în fiecare detaliu m-a convins să îi vizitez localurile. Cafeaua parfumată, prăjiturile cu ciocolată care îmi fac mereu cu ochiul din vitrine și pâinea rumenită îmi confirmă de fiecare dată calitatea serviciilor și produselor prestate.

De aproximativ patru luni, a decis să adopte un stil de viață diferit. Este vegană și este foarte mulțumită de această decizie: ,,A fost mai degrabă un test. Am vrut să văd ce înseamnă, cât de greu ar putea fi. Și nu, nu mi se pare greu deloc deoarece eu acasă gătesc zilnic.” Unul din visurile sale este ca pe viitor să reușească să deschidă un local unde să se servească numai mâncare vegană, deoarece în Timișoara sunt foarte puține locuri cu astfel de specialități.

Când era mică, Narcisa obișnuia să se joace ,,de-a prezentatoarele tv”  împreună cu sora sa. Iar acum, chiar dacă nu credea niciodată că va face asta, Garage Cafe a devenit locul în care se joacă cu dulciurile și cu cafeaua. Dacă vreți să vă începeți diminețile cu o cafea bună sau simțiți nevoia de ceva dulce, dați o fugă până la Garage Cafe, unde papilele voastre gustative se vor simți ca într-un roller coaster de senzații și arome. Chiar merită și nu o spun doar eu! #Gru!

Distribuie:

Lorena Păcurar

Lorena Păcurar

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!