fbpx

Michael Jackson vs. Taylor Swift. Ce muzică îi inspiră pe studenții de la PFC?

Ție ce muzică îți place? Rock, pop, indie, sau poate ești un fan al muzicii latino? Oricum ar fi, trebuie să știi că muzica ne însoțește mereu. Ascultăm muzică atunci când suntem fericiți, când suntem triști sau când ne dorim un impuls de energie. Însă nu toți suntem la fel. Fiecare este diferit în felul său și are propria personalitate, iar acest lucru se reflectă în preferințele noastre. 

Am fost curioasă să aflu ce muzică ascultă studenții din cadrul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, pentru că voiam să realizez mai bine cât de diferiți suntem unul față de altul și cum ne influențează fiecare lucru din jurul nostru. În acest sens, am făcut un chestionar pe care l-am împărțit colegilor mei studenți, pentru a afla ce muzică le trezește inspirația.

Într-adevăr, nu mă așteptam deloc ca răspunsurile să fie asemănătoare, însă m-a șocat faptul că nu au existat nici măcar două răspunsuri identice, cel puțin nu în totalitate. Chiar și dacă persoanele ascultau același gen de muzică, motivele pentru care o făceau erau diferite.

Întrebările pe care li le-am adresat au fost niște întrebări ușoare, care nu au necesitat un timp mare de gândire. M-a interesat să aflu, în ordine, care este genul lor muzical preferat, de ce preferă genul respectiv, care este artistul sau trupa pe care o preferă, și în final, ce melodie îi face să se simtă bine.

Chiar dacă toate răspunsurile au fost, după cum am spus, destul de variate, am selectat câteva din ele pentru a scoate în evidență cât de diferiți suntem fiecare. 


„Genul meu muzical preferat este pop-ul, deoarece acesta mă umple de energie. Am mai mulți artiști și trupe preferate, nu mă pot decide la unul singur: Little mix, Olivia Rodrigo, Kanye West, The Weeknd, și mulți alții. Melodia care mă face mereu să mă simt bine este Wasabi de la Little Mix.”, a spus Darius, student la Jurnalism în cadrul PFC.

De la pop și jurnalism, am trecut la rock-ul alternativ, împreună cu Andreea de la Comunicare și Relații Publice: „Prefer rock-ul alternativ, deoarece rezonez cu versurile. Trupa mea preferată este The Neighbourhood, iar inspirația îmi este mereu trezită de Brand new city de la Mitski.”

Au existat însă și persoane care au mărturisit că nu au un gen preferat, precum este Armina, studentă la Jurnalism: „Nu am un gen preferat, toate îmi plac în egală măsură și îmi transmit cam același tip de energie și vibrație. Îmi place trupa Queen și Michael Jackson, iar referitor la melodia care mă face să mă simt mai bine, nu am una anume. Depinde doar de ce am poftă să ascult în momentul respectiv.”

Trecem mai departe cu Rolland, tot de la Jurnalism, care are mai mult de un gen muzical preferat; „Îmi plac hip-hop-ul, pop-ul, cât și rock-ul. Toate mă încarcă cu energie pozitivă. Artistul meu preferat este Spike, iar melodia preferată e Zeu, tot de la Spike.”

Pentru că am menționat mai sus răspunsuri asemănătoare, dar totuși atât de diferite, voi lăsa mai jos răspunsurile a doi studenți: Valentin și Mark, ambii de la Media Digitală. Cei doi preferă rap-ul. Însă din motive diferite. Dacă Valentin ascultă rap „pentru mesajele din melodii”, Mark ascultă pentru că „se conectează și simte mesajele din spatele cuvintelor, iar în unele se și regăsește”.

Alte răspunsuri:

„Îmi place muzica latino. Mă relaxează. Artistul meu preferat este Maluma, iar melodia Mala mia mă face să mă simt bine mereu.” – Gerhilde, Relații Internaționale și Studii Europene.

„Genurile mele preferate sunt pop-ul și muzica indie, deoarece simt că mi se potrivesc. De asemenea, îmi place mult Taylor Swift și melodia sa Exile.”  – Hadasa, Comunicare și Relații Publice.

„Prefer R&B-ul. Îmi place soul-ul și emoția pe care o transmit artiștii. Beyonce este artista mea preferată, iar melodia care îmi trezește inspirația este High Wire.” – Alexandra, CRP.


Ție ce muzică îți trezește inspirația?

Distribuie:

Andreea Popa

Andreea Popa

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!