fbpx

Kilogramele în plus, un drum spre nefericire

Călătoria mea spre un stil de viață sănătos și echilibrat

Auzim și vedem peste tot mult promovatele diete „minune”, ceaiuri, prafuri sau pastile pentru slăbit. Foarte multă lume apelează la aceste metode pentru a scăpa de kilogramele în plus. Nu în toate cazurile e ceva benefic. Însă, cu o alimentație echilibrată, sport, hidratare și odihnă, putem ajunge la forma fizică dorită. Nu vorbesc din cărți, ci doar din propria experiență. O să vă povestesc puțin despre cum s-a schimbat viața mea în ultimele opt luni și despre cum m-am confruntat cu kilogramele în plus. A fost o călătorie grea, anevoioasă și cu multe încercări. Practic, a trebuit să îmi autoeduc corpul și mintea, să le învăț ce înseamnă cu adevărat un stil de viață sănătos și echilibrat.

În urmă cu opt luni, eram o persoană nefericită și lipsită de energie. A fost cam haotic totul. Nu îmi plăcea ceea ce vedeam în oglindă, dar nici nu făceam ceva pentru a schimba ceva în acest sens. Dar, eram conștientă că am nevoie de ajutor. L-am găsit și l-am contactat pe Adrian, un om tare fain, un personal trainer dedicat și apreciat. Și un campion al Cupei României la Culturism și Fitness 2019.

I-am povestit despre haosul din viața mea. Dormeam 2-3 ore pe noapte, mâncam dulciuri în loc de mâncare, săream peste mese și mă hidratam când îmi aminteam, dar cu suc, nu cu apă. Nu eram nici foarte activă, nu făceam sport, deci kilogramele nu aveau cu cine să se lupte. Adi s-a implicat foarte mult, îi trimiteam fiecare masă pe care o mâncam. Prima lună a fost destul de greu. Dulciurile și apa îmi dădeau mari bătăi de cap. De la 1 litru de suc pe zi, să treci la 2-3 litri de apă…necesită puțină ambiție. Am învățat cum să am o masă corectă și echilibrată, să mă hidratez și să mă odihnesc.

Corpul meu s-a obișnuit repede cu schimbările. Din punct de vedere mental și emoțional, a trebuit să îmi impun anumite lucruri. Mă încurajam singură și îmi repetam mereu: „Haide, poți! Nu trebuie să renunți”. Adi are o vorbă pe care ne-o spune mereu: „Nimeni nu renunță!”. Mi-a implementat și mie ideea de a nu mă da bătută.

Recunosc că am fost descurajată de cei din jurul meu. Auzeam mai mereu de la cunoștințe, chiar și rude: „De ce ai tu nevoie de antrenor personal? Nu mai mânca după ora 18:00 și vei slăbi.” sau „Crezi că poți ține dietă toată viața? O viață ai, mănâncă tot ce vrei și lasă prostiile.”. Mi-au spus că nu pot, dar nu am renunțat și mi-am depășit limitele.

După 3 luni, m-am trezit cu 10 kilograme în minus. Iar după aproape 8 luni de colaborare cu Adrian, nu mă mai recunosc. Viața mea s-a schimbat mult. Mi-am recăpătat încrederea, sunt plină de energie. Mental, sunt alt om. Contează atât de mult să te simți bine în pielea ta. Pentru mine, faptul că am adoptat un stil de viață sănătos a fost ca un pansament pentru suflet. Mi-a alungat multe griji. Acum pot să mă privesc în oglindă cu mai multă încredere. Și îmi place ce văd.

Author

Distribuie:

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!