fbpx

Junior DAH transformă 45 de liceeni în antreprenori creativi

Bianca Prisacară
Bianca Prisacară
Cover Junior DAH 2020 - V2

A început cea de-a treia ediție a proiectului care transformă elevii de liceu în antreprenori creativi: Junior Design Antreprenor Handmade. În acest an, 45 de elevi înscriși, 20 de participanți din ediția precedentă care au devenit mentori, specialiști din mediul business și parteneri din mediul educațional creează un ecosistem în care elevii de liceu experimentează antreprenoriatul și se implică în comunitate.

„Suntem extrem de încântați să vedem că, de la an la an, elevii de liceu prezintă un interes tot mai sporit pentru ceea ce înseamnă antreprenoriatul, că se implică în activități extrașcolare, vor să învețe lucruri practice și să aplice cunoștințele dobândite. Am reușit ca în această ediție să ne adaptăm contextului, să ne transpunem activitățile și întâlnirile în mediul online, pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță.

În această perioadă, cele 11 echipe de elevi participă la workshop-uri online, unde învață de la mentori cu experiență în afaceri cum să realizeze și să implementeze un plan de afaceri. După care, vor avea misiunea de a concepe produse handmade cu tematică de Crăciun, cu scopul de a le promova și a le vinde, iar la final 50% din câștigul rezultat va fi folosit pentru a achiziționa cadouri pentru copii de la orfelinat. Astfel, elevii vor învăța și ceea ce înseamnă un business, dar și ceea ce înseamnă responsabilitate socială. La finalul proiectului, vom avea patru echipe câștigătoare, care vor fi premiate.

Entuziasmul pe care l-am observat în rândul elevilor, liceelor și comunității de afaceri ne determină să ne propunem ca în anii următori să transformăm proiectul Junior DAH într-o rețea națională și să le oferim tot mai multor adolescenți oportunitatea de a face primii pași în antreprenoriat.”  – Horațiu Regep, organizator Junior DAH

Proiectul a beneficiat de deschiderea liceelor: Liceul de Arte Plastice, Colegiul economic F.S. Nitti, Colegiul Tehnic I.C. Brătianu, Liceul Grigore Moisil, Liceul Teoretic J. L. Calderon, Colegiul Național Ana Aslan


 

Sponsor principal: Flex Romania

Partener din mediul educațional: Universitatea de Vest din Timișoara

Instituții partenere: Primăria Timișoara, Casa de Cultură Timișoara

Sponsori: Marsh, Fleureal Maison de Lavande 

Junior DAH este organizat de JCI Timișoara

 

Mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook și pagina de Instagram a proiectului.

Pentru informații suplimentare, contactați: Horațiu Regep, organizator Junior DAH, e-mail: [email protected] / tel: 0722 527 568

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Articole recente

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!