Pe Ina am vizitat-o la noul studio TomBabe din centrul Timișoarei. Era fericită că acum are un spațiu mai mare pentru toate comorile găsite. Întotdeauna i-au plăcut hainele. Combină într-un mod creativ culorile și texturile, iar atitudinea este nelipsită din orice outfit. Este cunoscută pe Instagram ca „ina.awesome” și se descrie ca fiind non-conformistă, curajoasă şi … aiurită.
La categoria familie, își amintește că a avut o copilărie frumoasă. Crede că sora ei mai mică, Andreea (Dushky), a jucat un rol esenţial în această etapă a vieții. „Mare parte din copilăria mea faină i-o datorez ei. M-am obișnuit să împart totul cu ea.” Apoi a apărut, Levi, băiețelul ei, care seamănă cu ea. Micuțul este neascultător şi curajos. „Levi are traiectoria lui independentă de a noastră și merge pe ea. Mi se pare mare lucru la vârsta lui”, îmi povestește Ina.

În ceea ce privește afacerea TomBabe, a înființat-o după nașterea lui Levi. I se părea că nu se mai regăsește în vechiul ei stil și, deși avea foarte multe haine și tot credea că nu are cu ce să se îmbrace. „Mi se părea că sunt mai adultă decât hainele pe care le am”. A adoptat stilul tomboy, un stil „băiețesc” cu haine largi și mult mai comode. Tot ce era înainte în dulap a fost vândut, însă cererea a fost mare pentru mai multe haine și a decis să deschidă un magazin cu principii clare. Piesele sunt la mâna a doua, într-o stare impecabilă. Nu sunt comercializate pe mărimi, ci de modul în care haina se așază pe fiecare persoană. Pot fi purtate atât de femei, cât și de bărbați. Magazinul l-a numit TomBabe, adică un tomboy maturizat, iar interesul clienților pentru thrift shop a crescut. Pe Instagram postează de fiecare dată noile produse, iar în câteva minute sunt deja luate. Clienții vin la studio pentru a-și lua produsele dorite și au parte de o atmosferă relaxantă și de muzică bună.
TomBabe a crescut și prin prisma colaborărilor. A început cu Alexandra Guțu, care pictează pe cămăși de bărbați, unisex și vintage. „Deja o să fim la a patra colaborare. S-a dat tot de fiecare dată”, spune Ina. A făcut cercei, dar și tricourile #vorbeșteromânește. Inspirate de o idee avută într-o noapte fără somn, „când apar toate ideile geniale”, tricourile albe cu varianta corectă a celor mai des întâlnite greșeli din limba română (pe care, decât nu, doar da, mi-ar plăcea, voiam, vise și visuri) au fost un succes instant. Acum, cu noul studio, își propune să facă foarte multe colaborări. „Am foarte multe idei. Vreau să colaborez cu o grămadă de artiști.” O viitoare colaborare va fi chiar cu fiul ei care face niște desene amuzante. „Vreau să fac o serie de tricouri cu desene făcute de el și semnătura lui.”
Ina este neobosită, așa crede că ar trebui să fie viața unui PR. „Dacă ziua ar avea 25 de ore, le-aș lucra pe toate. Eu lucrez și atunci când dorm, îmi pun capul pe pernă și fac liste în minte. Asta ar fi dezavantajul când lucrezi în online, că poți să lucrezi chiar tot timpul și de oriunde, și chiar lucrez tot timpul și de oriunde.”
Pe lângă pasiunea pentru haine, Ina adoră vinilurile, considerate cele mai vechi și prietenoase moduri de stocare a muzicii. Ce vinil o reprezintă? O compilație, clar. De muzică funk, de dansat dacă se poate, foarte retro. Cum nu poate sta departe nici de această dragoste, este PR și la Viniloteca, magazinul de muzică al socrului ei. Contribuția acestui local la imaginea orașului este foarte importantă, fiind singurul magazin de muzică de acest gen din Timișoara. „Peste tot pe unde am călătorit primul lucru pe care-l căutam după thrift shopuri, erau magazinele cu muzică. Nu prea erau orașe în care să nu găsești așa ceva. În România este chiar invers. Abia de avem magazine cu muzică. Este trist. Asta spune multe și despre cultura muzicală a țării.”
Se ocupă de partea de PR și la Bereta, fabrica de bere artizanală. Dacă vinilurile le mai știe lumea, cu berea artizanală a fost puțin mai greu. Pentru a deveni mai cunoscută, au realizat Festivalul de bere artizanală. „Era nevoie de un festival ca lumea să afle în sfârșit că există bere pentru fete, bere dulce, bere acră. De toate felurile, încât nu mai poți spune că nu-ți place berea”, îmi explică Ina. Prima ediție a festivalului a avut loc în 2018 și s-a bucurat de un real succes. Evenimentul a reunit toate berăriile artizanale din România și a încercat să familiarizeze publicul larg cu berea craft produsă local și național. Anul acesta urmează cea de-a treia ediție cu și mai multe surprize.
Consideră că acum, mai mult decât oricând, sunt atâtea joburi pe piață încât poți să încerci chiar orice. „Nu trebuie să accepți un job și să rămâi acolo doar pentru că nu ai altă opțiune. Dacă ai eșuat, urmezi alt vis. Mi se pare mult mai simplu. Nu mai există atâta constrângere”, spune Ina. Ea le sfătuiește pe alte femei să creadă mult în visurile lor și să muncească și mai mult în direcția asta.