fbpx

Humanitaria, un proiect cu și pentru oameni

Ce au în comun voluntarii care formează echipa „Humanitaria”? Dorința de a ajuta. Empatia și iubirea pentru oameni leagă acești tineri și îi motivează să își continue activitatea.

Humanitaria este un proiect desfășurat de Serviciul de Ajutor Maltez- Filiala Timișoara. Acesta constă în ajutarea constantă a oamenilor fără adăpost, cu sandwich-uri, ceai, pături, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și în donarea constantă de sânge – o resursă esențială pentru oameni. Cele două servicii pe care le propune, de asistență socială și de asistență umanitară (prim ajutor social, psihologic și medical) sunt direcționate către două categorii diferite de beneficiari: persoanele fără adăpost și refugiații.

 Serviciul de Ajutor Maltez din România face parte din Ordinul Suveran de Malta, organizație ce datează încă din secolul al XII-lea și care se focusează pe ajutorarea bolnavilor și a oamenilor aflați în nevoie.

Andreea Andreescu, Andreea Bota, Alexandru Ceclan și Andreea Sandu, unii dintre voluntarii asociației, ne-au povestit despre activitatea pe care o desfășoară, dar și despre relația lor cu beneficiarii.

Author

Distribuie:

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!