fbpx

Festivalului Internațional Très Court, anul acesta online

Anitta Pelin
Anitta Pelin
102768736_282876422898809_771539648651460608_n

Timp de mai mult de o săptămână, sunteți așteptați la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de foarte scurt metraj Très Court. Anul acesta însă, va fi online. Din 4 până în 14 iunie 2020, vă veți putea „întâlni” cu filmele de maximul 4 minute, grupate în secțiuni, pe site-ul www.trescourt.com.

Coordonatorul principal al festivalului este Institul Francez din România, cu susținerea Orange. Alături de Institutele Franceze din Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara, festivalul este susținut de instituții și asociații din Oradea, Baia Mare, Râșnov, Pitești, Zalău, Arad și Bistrița.

Ediția online din acest an, permite spectatorilor din întreaga lume, gratuit, să descopere 124 de filme noi, care vorbesc cu umor și sensibilitate despre singurătate și incertitudine, despre ecologie și pericolul încălzirii globale, despre îndrăgostiri, despărțiri și relații virtuale. Există și alte secțiuni tematice: Paroles de femmes – filme feminine și feministe, Familiale – selecția pentru copii, selecția franceză sau selecția de filme decadente Trash&Glam, prezentată pentru prima dată publicului român.

Pentru acces la filme, cu subtitrare în limba română, dar și în alte 6 limbi, trebuie să intrați pe site-ul festivalului și să accesați harta care menționează locurile din care pot fi văzute filmele. Trebuie să dați click pe orașul vostru și să introduceți un COD corespunzător: TC-ARAD (Arad), TC-BMARE (Baia-Mare), TC-BISTRITA (Bistrița), TC-BUCAREST (București), TC-CNAPOCA (Cluj-Napoca),  TC-IASI (Iași), TC-ORADEA (Oradea), TC-PITESTI (Pitești), TC-RASNOV (Râșnov), TC-TIMISOARA (Timișoara), TC-ZALAU (Zalău).

La fel ca în fiecare an, la sfârșitul vizionării, spectatorii pot vota cele trei filme preferate din Competiția internațională. Premiul internațional al publicului va fi acordat filmului cu cele mai multe voturi din întreaga lume.

Ediția online din iunie va fi completată în toamnă, în intervalul 7-17 noiembrie, de difuzarea în săli a competiției românești și a unei selecții Best Of 2020 a festivalului.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Articole recente

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!