fbpx

Festivalul Très Court, la Timișoara: 160 de filme de maximum 4 minute

Erika Iszlai
Erika Iszlai
foto: Facebook/ Institutul Francez Timisoara

Între 4-5 iunie, la Timișoara are loc Festivalului Très Court, aflat deja la a 23-a ediție. Descoperă cele mai bune filme de foarte scurt metraj din lume, chiar din grădina Institutului Francez. Sunt 160 de filme de maximum patru minute, toate subtitrate în limba română.

„În propriile locuințe, în săli de spectacol sau în aer liber, spectatorii din lumea întreagă vor avea plăcerea de a descoperi 160 de filme foarte scurte, grupate în două competiții și 4 selecții tematice: Competiția Internațională «Paroles de Femmes», respectiv selecția Familială (pentru copii), selecția franceză, selecția «Au îndrăznit Trash&Glam» și în premieră anul acesta – selecția documentară.”, transmit organizatorii.

Sunt organizate și selecții locale sau naționale, precum „Competiția românească”, o bună ocazie de a promova talentele locale.

PROGRAMUL PROIECȚIILOR 

Vineri, 4 iunie

21:30 Competiția Românească

22 Competiția Internaţională 1

23 Selecția „Au îndrăznit”

Sâmbătă, 5 iunie

21:30 Selecția Franceză

22:30 Competiția Internaţională 2

Ca în fiecare an, la finalul vizionării, publicul poate vota filmul preferat din competiție. Accesul este liber, fără rezervare, în limita locurilor disponibile.

Cei care nu vor putea ajunge la Timişoara, vor putea viziona filmele şi pe site-ul www.trescourt.com, pe durata celor zece zile ale întregului festival.

Festivalul Internațional Très Court se va desfășura în același timp în 15 țări în perioada 4-13 iunie. Arad, Alba-Iulia, Baia-Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Râșnov sunt alte orașe din țară în care va avea loc evenimentul, sub coordonarea Institutului Francez din România.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Articole recente

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!