fbpx

Festivalul Filmelor de la Cannes revine la Timișoara

Lorena Păcurar
Lorena Păcurar
255710540_4587023961340387_8097588310466915963_n

Festivalul Filmelor de la Cannes revine la Timișoara. Proiecțiile vor avea loc în perioada 12-14 noiembrie, la Universitatea de Vest din Timișoara și la Filarmonica Banatul din Timișoara.

Avem și programul festivalului pentru cele trei zile:

Vineri, 12 noiembrie, Aula Magna – UVT

  • 18:30 – La Civil;

La Civil spune povestea lui Cielo, o mamă din Mexic care își caută fiica răpită de membrii unui cartel de droguri. Povestea este inspirată din fapte reale. Lungmetrajul este regizat de Teodora Mihai şi produs de Hans Everaert pentru Menuetto, Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Cristian Mungiu pentru Mobra Films şi Michel Franco.

La civil, Foto: news.ro

Sâmbătă, 13 noiembrie, Sala Capitol – Filarmonica Banatul din Timișoara

  • 13:00 – Three Floors;
  • 16:00 – Les Olympiades;
  • 18:45 – Crai Nou;

Three Floors este adaptarea romanului israelian cu același nume semnat de Eshkol Nevo. Filmul spune povestea a trei familii care trăiesc în trei apartamente de pe trei etaje ale aceleiași clădiri. Pelicula este regizată de Nanni Moretti, alături de distribuția: Riccardo Scamarcio, Margherita Buy, Alba Rohrwacher, Adriano Giannini. 

Les Olympiades îi are ca actanți principali pe trei fete și un băiat, care sunt prieteni, uneori iubiți și adesea ambele variante. Tradus și Paris, districtul 13, un film dramatic francez din 2021, este regizat și produs de Jacques Audiard, dintr-un scenariu de Audiard, Céline Sciamma și Léa Mysius, bazat pe nuvelele comice Amber Sweet, Hawaiian Getaway și Killing and Dying.

Crai Nou urmărește evoluția psihologică a unei tinere care dorește să scape din anturajul violent în care se află. Filmul reprezintă debutul regizoral al actriţei Alina Grigore, alături de distribuția: Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov.

Duminică, 14 noiembrie, Sala Capitol – Filarmonica Banatul din Timișoara

  • 13:00 – A Hero;
  • 16:00 – Titane;
  • 18:45 – The worst person in the world;

A Hero este un film iranian, scris și regizat de Asghar Farhadi, alături de actorii: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh și Alireza Jahandideh. Pelicula îl are în prim-plan pe Rahim, care se află în închisoare din cauza unei datorii pe care nu a putut să o achite.

În Titane, Vincent își găsește fiul dispărut de zece ani, găsit și adus înapoi de inspectorii vamali la un aeroport. Scris și regizat de Julia Ducournau, pelicula franceză îi are în rolurile principale pe Agathe Rousselle, Vincent Lindon, Garance Marillier și Laïs Salameh.

The worst person in the world prezintă cronicile a patru ani din viața lui Julie, o tânără care încearcă să descopere cine este ea cu adevărat.
Film norvegian comedie-dramă romantică întunecată este regizat de Joachim Trier.


Partenerul principal este chiar una din gazdele proiecțiilor, Universitatea de Vest din Timișoara. Operele cinematografice vor putea fi vizionate într-o atmosferă distinctivă, cu sesiuni interactive de Q&A și alte surprize.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Articole recente

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!