fbpx

Fenomenul Timotion – o mare de oameni în mișcare

Timișoara este primul oraș din România în care joggerii amatori s-au organizat într-o comunitate care promovează alergarea și le oferă ajutor în mod voluntar începătorilor, celor care își doresc să facă mișcare pentru sănătate. Aceasta este misiunea Alergotura, co-organizator Timotion.

Uniți de dorinţa de a creşte o comunitate mai puternica, membrii Alergotura și membrii Fundaţiei Comunitare Timişoara și-au propus să aducă împreună mai multe organizații, instituții sau persoane. Își doresc să creeze un eveniment al orașului în cadrul căruia să ne bucurăm de beneficiile mișcării în aer liber și de ceea ce putem construi împreună.

În câteva cuvinte, fenomenul Timotion înseamnă prietenie, comunitate, speranță și implicare. Cursele de alergare propuse sunt pentru puterile oricărui doritor, antrenat sau mai puțin antrenat. Pentru cei din prima categorie este o ocazie de a participa la semimaraton pe un traseu plăcut sau pe o distanță de 5 sau 10 kilometri. Pentru cei neantrenați este un prilej de a se convinge că pot parcurge 2 kilometri într-un ritm mai alert.

Și pentru toți cei care vor veni la Timotion este un prilej să fie generoși, să se implice în comunitate, pentru a contribui la împlinirea unor proiecte locale. Fiecare participant va putea dona taxa de înscriere pentru un proiect din comunitate a cărui realizare depinde și de noi.

A apărut și cursa #TimotionEverywhere, venită ca răspuns la mai multe cereri primite. Această cursă este adresată celor care nu pot participa fizic la eveniment. Tot ce trebuie să faci este să-ți alegi proiectul, să te înscrii la Cursa #TimotionEverywhere, iar organizatorii îți vor trimite un „număr de concurs”, pe care trebuie să-l porți la o alergare de cel puțin 1km. De aici, e și mai simplu, trebuie să postezi o poză cu tine, pentru ca prietenii tăi să știe că ai alergat împreună cu ei.

Printre ambasadorii evenimentului se numără: Oliver Simionescu (OLiX), Paula Ivan, Amalia Gaiță, Lavinia Bratu, Cristina Bălan, Horia Colibășanu, Simona Amânar, Andrei Roșu, Ana Munteanu sau Adriana Mărăscu. Ei sunt cei care au susținut proiectele pentru comunitate în ediția din 2019. Anul acesta, poți fii și tu ambasador!

Distribuie:

Anitta Pelin

Anitta Pelin

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!