fbpx

Femeie în știință. Îndrăznește să rupi bariere!

„Femeie în știință? De ce nu și eu?” a fost un eveniment organizat cu ocazia „Zilei Internaționale a Drepturilor Femeii” (8 martie). Evenimentul și-a propus să rupă barierele socio-culturale legate de compatibilitatea femeilor cu domeniile științifice sau tehnice.

Au participat studente ale Universității Politehnica din Timișoara și diferite femei care activează deja în astfel de domenii tehnice. Prin prezența lor s-a urmărit încurajarea tinerelor fete să se implice în tot ceea ce înseamnă știință. Doar prin curaj, implicare și perseverență se pot depăși stereotipurile culturale care persistă de mult timp în societate. Stereotipuri care influențează, de cele mai multe ori, traseul educațional și profesional al copiilor, considerând anumite domenii „mai adecvate” doar pentru femei sau doar pentru bărbați.

Evenimentul a reprezentat, nu în ultimul rând, un prilej de conștientizare a necesității unui „update” al perspectivei tradiționale asupra  „rolurilor de gen”. Concepție care prezintă o piedică în fața constituirii unei societăți meritocratice.

Distribuie:

Roxana Mocanu

Roxana Mocanu

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!