fbpx

Dumitru Prunariu, în dialog cu studenții la UVT

Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a călătorit în spațiu, a fost prezent recent la Universitatea de Vest, în cadrul seriei de conferințe „La UVT, Cultura este Capitală!”. Desfășurat sub sloganul „Conectați la viitor”,  evenimentul face parte dintr-un ciclu de manifestări dedicate popularizării științei. Astronautul a împărtășit din experiența sa și a prezentat detalii legate de ARTEMIS, un program condus de NASA împreună cu mai mulți parteneri interni și internaționali, care își propune să ducă un echipaj pe Lună până în 2025.

În cadrul unui discurs despre trecutul și viitorul explorării spațiale, Dumitru Prunariu a vorbit despre explorarea lunară și oportunitățile pe care le-ar putea aduce omenirii din punct de vedere științific și economic. El a subliniat că „nu numai ajungerea oamenilor pe Lună, prefigurată pentru anul 2025, va reprezenta un succes, ci și faptul că în prima misiune va zbura o femeie și o persoană de culoare, pentru a da astfel consistență unei noi politici internaționale de promovare a șanselor egale pentru toți”

Dumitru Prunariu le-a vorbit celor prezenți despre cum i s-a născut pasiunea pentru astronautică și despre ce trebuie să facă o persoană obișnuită dacă dorește să ajungă să călătorească în spațiul cosmic, răspunzând deschis și sincer curiozităților formulate de studenții din public.

Distribuie:

Laura Ilioiu

Laura Ilioiu

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!