Suntem atât de diferiți și fiecare dintre noi ne exprimăm emoțiile într-un mod diversificat. Pentru unii, însă, muzica reprezintă „o manieră foarte bună de exprimare și descărcare. Atunci când cânt simt că pot fi eu. Nu cred că m-aș simți atât de aproape de ceea ce sunt eu, decât prin muzica rock.” Sunt cuvintele lui Dragoș Moldovan, câștigătorul concursului „Vocea României” din 2019.
Povestea începe, de fapt, în urmă cu mai mulți ani, când Dragoș avea șapte ani și a descoperit trupa Tokio Hotel. „Știu…nu e cine știe ce rock, dar pe ei i-am descoperit prima dată, ulterior am dat de primele două trupe ROCK adevărate, Iron Maiden si Metallica, iar de acolo a început totul. Mi-am cumpărat prima chitară și am început să învăț să cânt.”
Talentul, perseverența și toate eforturile depuse l-au adus pe Dragoș pe culmile succesului, chiar înainte să urce pe scena de la Vocea României. „Și înainte de acest concurs am fost activ din punct de vedere muzical cu cele două trupe ale mele, Pandora și proiectul meu solo, care îmi poartă numele.” Așadar, după acest concurs activitatea lui Dragoș Moldovan s-a intensificat și a devenit mult mai activ în muzică. „Nu este un secret faptul că în România este destul de complicat de adus lume la concert, mai ales dacă există și un bilet care trebuie plătit. Din fericire, odată cu câștigarea titlului de Vocea României, cred ca am reușit să trezesc acest interes în oameni și să îi conving să vină la concertele noastre.”

Dacă muncești și îți dorești cu adevărat să faci muzică, lucrurile pot avansa destul de ușor. Pe când avea Dragoș 15 ani, trupa Pandora urma să susțină un concert în Timișoara. Shimmy, chitaristul și fondatorul trupei, dar totodată vecinul de bloc a lui Dragoș, i-a propus să cânte în deschiderea concertului. „Îți dai seama că am fost….wow! Evident, nu aveam trupă, dar mi-am făcut; și într-o săptămână am fost pregătiți să cântăm. Ei bine…după aproximativ un an jumate-doi Pandora căuta un nou vocalist și…așa am ajuns aici.” Primul concert împreună cu trupa Pandora a rămas una dintre cele mai frumoase amintiri din viața muzicală a lui Dragoș. „Concertul a fost pe ditamai scena din Parcul Rozelor în data de 14 noiembrie 2015, nu voi uita niciodată deoarece concertul a fost caritabil, se strangeau bani pentru Colectiv, o tragedie care cred că ne-a marcat pe toți. Pot spune că este un concert special pentru mine, deoarece am putut să ajutăm și noi, chiar dacă probabil foarte puțin. Dar și pentru că am cântat pentru prima data alături de o trupă atât de dragă mie cum e Pandora.”
Din acel moment Dragoș a păstrat obiceiul organizării concertelor caritabile, deoarece pentru el să facă bine celorlalți „înseamnă să fac unul dintre lucrurile care ne fac cel mai mult să fim oameni. Sincer, nu cred că ar trebui să ne determine ceva anume să facem asta, ci pur și simplu faptul că suntem oameni, ar trebui să trezească în noi dorința de a ajuta un om care chiar are nevoie de ajutor.” Totodată, timișorenii devin mult mai receptivi când vine vorba de concerte caritabile și astfel ies mai ușor din casă pentru muzică. Sunt multe cauze pentru care Dragoș Moldovan a cântat împreună cu trupa sa. „Aș prefera să nu vorbesc despre vreun caz anume, dar concertele caritabile sunt organizate, după cum bine știm cu toții, pentru a strânge bani. Fie pentru o operație sau o altă problemă medicală, fie pentru cumpărarea unor bunuri precum alimente, rechizite… de fiecare dată am reușit, dacă nu în totalitate, măcar parțial, să contribuim cu o parte din suma necesară.”

Perioada dificilă în care ne aflăm, răspândirea coronavirusului la nivel mondial, afectează și viața artiștilor. Dragoș trebuia să desfășoare în luna martie și aprilie un turneu, împreună cu trupa. Acest turneu se amână pentru vremurile mai bune care vor urma și aduce cu el un nou album muzical marca Dragoș Moldovan împreună cu cele două trupe ale sale.
Instantanee:
Muzica rock în viața mea mi-a adus foarte multă satisfacție și împlinire.
Câinii sunt o parte din mine și o “a doua lume” a mea.
Să fac bine celorlalți înseamnă să fac unul dintre lucrurile care ne fac cel mai mult să fim oameni.
Cel mai mult îmi place să cânt.
Călătoresc cu gândul „avem o singură viață, care trebuie trăită”.