fbpx

De ce să cumperi cărți la mâna a doua?

Cel mai mare avantaj pe care îl are cumpărarea cărților second-hand este faptul că poți ajuta planeta. Conform unui studiu al National Wildlife Federation, aproximativ 640.000 de tone de cărți sunt trimise anual la groapa de gunoi, ceea ce înseamnă că aproximativ 320 de milioane de cărți sunt aruncate în fiecare an și nu sunt reciclate.

De asemenea, conform Green Press Initiative, industriile de editare a ziarelor și a cărților consumă 153 de miliarde de galoane de apă în fiecare an, fiecare carte folosind în medie doi kilowați pe oră de combustibili fosili și aproximativ 7,5 kilograme de dioxid de carbon.

Pe lângă contribuția la protejarea mediului înconjurător, cumpărarea cărților second-hand aduce și alte avantaje.

  • Poți economisi destul de mulți bani, deoarece o carte utilizată este mult mai ieftină decât una nouă.
  • Fiecare carte utilizată are povestea ei. Cu fiecare însemnare sau pagină îndoită poți intra în pielea celui care a citit cartea înaintea ta. Poți afla prin câte mâini a trecut și pe unde a călătorit.
  • Poți descoperi adevărate comori. De foarte multe ori cărțile din anticariate nu mai pot fi găsite niciunde altundeva, unele dintre ele fiind extrem de valoroase, datorită vechimii lor.

De unde poți cumpăra cărți second-hand?

Există foarte multe anticariate fizice, dar în cazul în care vrei o variantă mai simplă și mai rapidă, am pregătit un top 3 locuri online de unde poți cumpăra cărți la mâna a doua.

1. Târgul Cărții

Cei de la Târgul Cărții cred în dragoste la prima lectură și vor să le dea tuturor cititorilor posibilitatea de a-și întâlni cărțile care le-au fost predestinate. Într-o lume în care tehnologia acaparează tot mai mult viața cotidiană, ei se mândresc cu faptul că sunt de modă veche.

2. Printre Cărți

Printre Cărți este un anticariat online cu peste 70.000 de cărți din toate domeniile. Ei consideră că fiecare persoană ar trebui să aibă acces la educație, de aceea livrează în toată țara.

3. Cărți cu Stele

Cei de la Cărți cu Stele sunt specializați în cărți educative şi distractive pentru copii. Pentru că uneori poate fi costisitor să cumperi cărţi noi, ei livrează cărți care mai demult au fost iubite și de alți copii.


Dați o nouă șansă cărților de mult uitate.

Distribuie:

Diana Moțoiu

Diana Moțoiu

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!