fbpx

Cum sprijinim toți copiii să învețe să citească?

Fundația Noi Orizonturi organizează joi, 26 noiembrie, de la ora 18:00 un eveniment online: Cum sprijinim toți copiii să învețe să citească? Evenimentul face parte din programul “Școala cu scLipici”.

De unde a pornit ideea evenimentului?

Ideea evenimentului a pornit de la Școli cu scLipici, ediția precedentă (ian-sept 2020). Am dezvoltat recent un website și două cursuri online pe o platforma cu acces liber despre evaluarea literației timpurii și despre intervenții pentru accelerarea dezvoltării competențelor de literație la copiii de învățământ primar. Avem acum peste 300 de cursanți. Din experiența școlilor de vară din aug-sept 2020, din interacțiunile cu învățătorii, dar și din cele cu participanții la cursul online, a fost de așteptat că acești cursanți vor avea nevoie de sprijin deoarece unele concepte pe care le promovăm în curs sunt mai greu de înțeles”, spune Maria Kovacs, co-autoare a cursului online.

Dacă esti profesor de învățământ primar, bibliotecar, educator sau părinte, acest atelier este pentru tine. Atelierul este susținut de Maria Kovacs, profesor, formator de cadre didactice și coordonator de proiecte educaționale, dar și de Marinela Scripcariu, profesor în învățământul primar, formator național și membru al Asociației Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice.

Astfel de evenimente se vor desfășura lunar în ultima zi de joi din lună (excepție dec 2020) de acum și până în aprilie 2020.

Proiectul “Școala cu scLipici” vine în sprijinul școlilor primare care își propun să crească eficiența intervențiilor în favoarea dezvoltării competențelor de literație timpurie. Vizate sunt mai ales școlile din mediul rural, din toată țara, cu precădere pe cele cu copii numeroși care, până la final de clasa a IV-a, nu reușesc să învețe să citească și să scrie cu abordările obișnuite, periclitându-și astfel tot parcursul școlar ulterior.

Proiectul dorește să sprijine funcționarea unor cluburi, laboratoare de literație în aceste școli, iar pe durata verii 2021, sprijină școlile de vară care vizează îmbunătățirea competențelor de bază – școli de vară asemănătoare celor din vara 2020, despre care găsiți informații aici .

Evenimentul va avea loc LIVE pe pagina de Facebook Fundația Noi Orizonturi.

Distribuie:

Miruna Tiuca

Miruna Tiuca

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!