fbpx

Cum înveți concentrat în sesiune? Top 5 aplicații utile

În general, atunci când vrem să lucrăm, scriem, citim, avem nevoie de puțină liniște. Chiar dacă de cele mai multe ori nu găsim un loc liniștit în care să ne desfășurăm activitățile proprii, pur și simplu încercăm să fim cât se poate de concentrați și să lăsăm deoparte gălăgia și atmosfera incomodă care ar putea să ne deranjeze zona de confort.

De cele mai multe ori, când vrem să concepem o temă pentru școală, liceu sau facultate, ne ajutăm de dispozitivele mobile. Această idee nu este greșită, doar că în unele cazuri ar trebui activată latura creativității și a concentrării. Dar dacă totuși dorim să folosim telefonul atunci când lucrăm, putem pune pe Youtube un playlist cu muzică de relaxare, fapt care ne va duce la o mai bună concentrare.

Iată mai jos un top de aplicații pe care să le folosim atunci când vrem să lucrăm concentrat sau să ne controlăm dependența de ecrane:

1. Freedom

Freedom este o aplicație care poate bloca distragerile, atât de pe site-uri web, cât și aplicațiile de pe toate dispozitivele simultan. Pentru studenți este potrivită, mai ales atunci când au multe cursuri. Încep o sesiune, configurează câte liste de blocare doresc și astfel, toate distragerile sunt blocate pe toate aplicațiile.

2. Cold Turkey Blocker

Această aplicație este personalizabilă, deoarece prin intermediul acesteia, se pot bloca rețelele sociale în fiecare zi de lucru. Așadar, când avem o zi grea de muncă, Facebook, Instagram și Youtube, nu ne vor mai deranja cu notificările și reclamele lor.

3. LeechBlock NG

LeechBlock NG este cel mai bun blocant gratuit de site-uri web bazat pe browser. Pe lângă faptul că este gratuit și funcționează pe majoritatea browserelor, mai oferă și o mulțime de opțiuni pentru blocarea distragerilor. Cu ajutorul acesteia, fie blocăm definitiv aplicațiile, fie ne putem limita timpul pentru aplicații. Astfel, ne putem acorda 25 de minute de timp pe Youtube în fiecare zi sau zece minute de TikTok la fiecare oră.

4. Forest

Majoritatea avem o relație strânsă cu telefonul nostru. Spunem că ne uităm sau jucăm 20 de minute, dar de fapt după ce ne ridicăm din pat și ne uităm la ceas, observăm că au trecut câteva ore. Forest este o aplicație drăguță concepută exact pentru a ne motiva să lăsăm telefonul jos. Ideea este simplă: deschidem aplicația și spunem că vrem să plantăm un copac. Apoi lăsăm telefonul jos. Dacă ridicăm telefonul și trecem la o altă aplicație, arborele nostru va muri. Ultimele 25 de minute și copacul va trăi și de-a lungul timpului, vom putea crește o pădure întreagă de copaci.

5. Serene

Serene nu este doar un blocant de distragere a atenției, ea este cea mai bună aplicație de focalizare pentru planificarea și urmărirea sesiunilor de focalizare profundă. Aplicația este construită în jurul planificării zilei. Enumerăm câte lucruri dorim să lucrăm și cât timp vor dura. Apoi, când este timpul să lucrăm, apăsăm clic pe butonul Go Serene pentru a porni un cronometru. Toate distragerile vor fi blocate, muzică de concentrare opțională va fi redată, apoi ni se va aminti că este timpul să ne focalizăm și concentrăm asupra ceea ce începusem să facem.


În zilele noastre, mulți copii, de diferite vârste, nu știu să se mai joace pe afară, pentru că petrec foarte mult timp în fața ecranelor. În timp, își pierd atenția distributivă, nu se pot concentra în mai multe părți, deoarece sunt absorbiți de ecranele device-urilor. Pe lângă faptul că își vor pierde această latură, își vor pierde ce este și mai important, și anume concentrarea. Dacă nu există concentrare, lucrurile se vor rezolva pe repede înainte și rezultatul final va fi mai puțin plăcut.

#putyourphonedownandstayfocused

Distribuie:

Sergiu Muntean

Sergiu Muntean

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!