fbpx

Ceau, Cinema! în variantă restrânsă

Anitta Pelin
Anitta Pelin
103130336_1424835537724540_7418081384521633779_o

Festivalul de film Ceau, Cinema! revine într-o ediție limitată! Cea de-a șaptea ediție va fi redusă la esența festivalului: filme în aer liber și oameni împreună în fața marelui ecran, demonstrând că „viața bate covidul”. Cu toate că nu va fi vorba despre experiența intensă cu care spectatorii au fost obișnuiți, organizatorii încearcă să ofere câteva raze de speranță din proiector.

De astăzi într-o lună, între 16 și 19 iulie, se va păstra distanța, dar se va menține apropierea față de ecran și față de cinemaul european. În deschiderea de la Grădina de Vară, va rula filmul „Ivana cea Groaznică”, în prezența regizoarei sârbo-române Ivana Mladenović, care joacă şi rolul principal. Ea va fi prezentă, de asemenea, la festival, pentru o discuție cu publicul, după proiecție.

După ce a fost recompensat cu premiul special al juriului secţiunii „Cineasti del Presente” din cadrul Festivalului de Film de la Locarno 2019, lungmetrajul a fost prezentat în mai multe festivaluri internaţionale, printre care cele de la Zagreb, Angers, Trieste, Belgrad sau Göteborg.

„Ivana cea Groaznică” este o poveste neconvenţională despre oameni şi locuri, despre apartenenţă şi dor, spusă cu umor şi tandreţe. Actriţa sârbă Ivana, jucată de însăşi Ivana Mladenović, lucrează şi trăieşte în România, însă după o serie de probleme de sănătate, decide să îşi petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, oraşul natal. Familia şi prietenii regizoarei sunt invitaţi să aducă pe ecran propriile emoţii şi să se interpreteze pe ei înşişi într-o poveste cinematografică despre o femeie care nu îşi poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării.

„Suntem nevoiţi să facem o ediție limitată, fără câteva din secţiunile tradiţionale şi redusă la esența festivalului: filme în aer liber, oameni împreună în fața marelui ecran demonstrând că viața merge mai departe. Ceau, Cinema! 2020 nu va fi experiența atât de intensă cu care s-a obișnuit publicul, dar încearcă să ofere câteva raze de speranțe din proiector”, afirmă echipa festivalului.

Detalii despre program și bilete, în curând! Când e întuneric (ca în vremurile pe care le-am trăit și le trăim), e momentul perfect să dai drumul la film!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Articole recente

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!