fbpx

Ceau, Cinema! – ediție OPTimistă, dedică filmului românesc

Erika Iszlai
Erika Iszlai
185329806_1698547540353337_3199107893315005972_n

Cinematografele au fost închise, iar filmele noi nu au ajuns la public. Cu toate acestea, cea de-a opta ediție Ceau, Cinema! le oferă cineaștilor tineri sau la început de drum șansa de a-și arăta filmele în proiecții fizice și de a se întâlni cu spectatorii. Primele două titluri dezvăluite din competiție sunt Mia își ratează răzbunarea și Otto Barbarul, care vor putea fi văzute pentru prima dată la Timișoara la Festivalul de buzunar.


Între 15-18 iulie, cinefilii sunt așteptați la cea de-a opta ediție a festivalului Ceau, Cinema!, o ediție limitată, care pune accentul pe cinematografia română tânără sau aflată la primele încercări. 


„Ediția Ceau, Cinema! din vara asta trebuia să fie una OPTimistă. Acum ne mulțumim ca măcar «să fie». Întârzierile descurajatoare şi greu de înţeles din procesele de finanţare atât locale cât şi naţionale şi incertitudinile încă existente legate de condiţiile de desfăşurare a evenimentelor culturale ne impun o nouă ediție limitată şi prudentă. Asta deşi am sperat ca 2021 să fie un an al restart-ului deplin. Vrem cel puţin să răzbunăm lipsa competiției de anul trecut.”, spun organizatorii festivalului, pe Facebook.

Filmul Mia își ratează răzbunarea (2020), în regia lui Bogdan Theodor Olteanu, va deschide a opta ediție. Otto Barbarul (2020), debutul regizoarei Ruxandra Ghițescu, va fi un alt cap de afiș.

„«Mia își ratează răzbunarea», de Bogdan Theodor Olteanu, va deschide festivalul, în prima sa proiecţie fizică din România. «Otto Barbarul» debutul Ruxandrei Ghiţescu, e alt cap de afiș. Pentru că, după opt ani, suntem din nou aproape ca la început, punem accentul pe cinematografia română tânără sau aflată la primele încercări. Aşadar, ne propunem o ediție mai punk. Pentru că Film’s Not Dead. Încă.”,  mai spun organizatorii.

Mia își ratează răzbunarea este al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu. Mia, o tânără actriță, după o despărțire violentă, e hotărâtă să se răzbune pe fostul iubit. Protagonista este interpretată de Ioana Bugarin, actriţă originară din Timişoara.

Otto Barbarul de Ruxandra Ghiţescu prezintă povestea unui adolescent punk de 17 ani, care se confruntă cu pierderea iubitei.

Restul filmelor, întregul program şi spaţiile de proiecţie vor fi anunţate în perioada următoare. Mai multe detalii și actualizări găsiți pe pagina de Facebook şi pe site-ul lor.


Festivalul Ceau, Cinema! este realizat de asociațiile non-profit Marele Ecran și Pelicula Culturală. Acest festival este susținut de voluntari, iar contravaloarea biletelor și sprijinul financiar venit din sponsorizări sunt direcționate pentru a acoperi costurile de organizare și al achiziționării de filme. 

Foto: Facebook/Ceau Cinema

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Articole recente

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!