fbpx

Carte, e ziua ta

23 aprilie este o zi cu totul specială pentru iubitorii de carte, fiind o dată simbolică pentru literatura lumii. De 25 ani încoace, la iniţiativa UNESCO, cartea şi lectura sunt sărbătorite în lume, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Tot în această zi, în 1616 se stingeau din viaţă Cervantes si Shakespeare iar, din 2005, în România, se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului.

Cel mai bun mod de a sărbători Ziua Internațională a Cărții este…citind. Librăriile Cărturești ți-au pregătit un maraton de cluburi de carte. Partea bună este că poți participa chiar de la tine de acasă!

Iată programul:

11:00 – 12:00 – Club de carte pentru copii Smartkid. Invitat special: Florin Bican.

13:00 – 14:30 – Club de carte cu Florin Irimia și Nicoleta Dabija.

17:30 – 18:30 – Club de carte cu moderatorii podcastului Față/Verso și invitata lor specială, Adina Popescu.

18:30 – 20:00 – Discuție live între Radu Vancu și Dan Pleşa despre viața de cititor – scriitor.

Participarea la club se face pe bază de înscriere la adresa [email protected], precizând în subiectul mailului clubul la care vrei să participi. Numărul maxim de participanți pentru fiecare club este de 20.

Cei de la Cărturești lansează și-o provocare în ton cu vremurile. Tot ce trebuie să faci este să realizezi o dedicație literară celor de care îți este dor. Decupează un gând bun din cartea ta preferată și înregistrează-te citindu-l. Postează înregistrarea pe Facebook sau Instagram. Nu uita să menționezi în textul postării [FB: @Carturesti IG: @librariile_carturesti]. După Ziua Cărții se vor aduna clipurile create într-o carte video cu dedicații.

#CarteDiem

Distribuie:

Erika Iszlai

Erika Iszlai

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!