fbpx

BLEED OUT LOUD WEEK – campanie de normalizare a menstruației

Ziua de 28 mai este considerată Ziua Internațională a Igienei Menstruale (Menstrual Hygiene Day). Deși în România sunt 4,8 milioane de persoane pentru care menstruația este o realitate lunară, este încă un subiect tabu, care trebuie abordat cu empatie și înțelegere. BLEED OUT LOUD WEEK este campania derulată de Asociația Iele-Sânziene, între 24-30 mai, pentru a normaliza acest aspect.

Menstrual Hygiene Day este o inițiativă internațională pentru normalizarea menstruației și conștientizarea fenomenului period poverty (sărăcia menstruală) și lipsa accesului la produse de igienă menstruală.

Ce se întâmplă în timpul BLEED OUT LOUD WEEK?

„Săptămâna BLEED OUT LOUD are loc sub forma unei campanii online de conștientizare a importanței educației menstruale și a accesului la produse de igienă menstruală.”, transmit reprezentantele asociației. 

Materiale informative referitoare la fenomenul period poverty (sărăcia menstruală), mituri legate de menstruație, igiena menstruală, aspecte legate de menstruație și ciclul menstrual au fost deja postate pe durata săptămânii, pe platformele de social media ale Asociației Iele-Sânziene.

Seria de postări poate fi urmărită pe paginile de Facebook și Instagram ale asociației.

Au fost strânse și peste 23.000 semnături pentru petiția inițiată pe platforma Declic pentru introducerea produselor de igienă menstruală în toate școlile din România. Chiar astăzi, 28 mai, de Ziua Internațională a Igienei Menstruale, echipa Iele-Sânziene va depune semnăturile la Registratura Guvernului.

„Toate persoanele care vor să se implice o pot face prin inițierea unor discuții deschise în comunitățile lor despre importanța educației menstruale, stigmatul asupra menstruației sau promovând petiția pentru produse menstruale gratuite în școli. Hashtag-urile campaniei sunt #MHDay2021 #ItsTimeForAction #BleedOutLoudWeek.”, mai spun fetele din asociație.

Iele-Sânziene este o organizație activă din 2020, care derulează programe de educație menstruală și despre pubertate dedicate adolescentelor. Toate proiectele și activitățile asociației se bazează pe egalitate de gen, solidaritate și sustenabilitate.

Distribuie:

Erika Iszlai

Erika Iszlai

Articole recente:

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!