fbpx

A patra ediție a Rezidenței FemArt. Concurs dedicat regizoarelor de film aflate la început de carieră

Erika Iszlai
Erika Iszlai
foto: Facebook/Asociația Română a Femeilor în Cinema

Ești absolventă a unei facultăți de film? Ai scris, realizat sau produs până în prezent cel puțin un film de scurtmetraj? Te afli în stadiul de dezvoltare cu primul sau al doilea film de lungmetraj? Poți aplica la Rezidența FemArt. Ediția din acest an urmărește promovarea filmelor care propun forme novatoare sau aparțin genului fantastic.

Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) susține egalitatea de gen și șanse în industria cinematografică prin sprijinul acordat regizoarelor de film aflate la început de carieră. ARFC organizează anul acesta a patra ediție a Rezidenței FemArt. De curând s-a dat startul apelului de proiecte. 

„La a patra ediție venim cu noutăți: Rezidența FemArt 2021 lansează posibilitatea înscrierii și pentru scenariste sau producătoare, nu numai pentru regizoare. Anticipăm vremurile ce vin și punem focus pe filme ce propun forme cinematografice novatoare sau care aparțin genului fantastic. Arta cinematografică este în transformare, ca și realitatea ce ne înconjoară, iar percepția noastră și tehnologia capătă noi dimensiuni. Pentru această rezidență dorim să stimulăm scrierea de proiecte; ne dorim echipe mixte – poate fi selecționat, de exemplu, proiectul unui regizor dacă este scris sau produs de o femeie; dorim să susținem avangarda, să fim printre cei care ajută filmele zilei de mâine să prindă formă. Mulțumim din nou AFCN, precum și partenerilor care ne însoțesc în acestă aventură.”, spune Anca Damian, fondatoare ARFC.

Termenul limită pentru înscrieri este 30 iunie. În momentul aplicării, candidatele trebuie să aibă scris deja un draft de scenariu sau un treatment de minimum 12 pagini pentru un lungmetraj. Vor fi selectate cinci regizoare, scenariste sau producătoare, care vor participa la rezidența de dezvoltare a scenariului de lungmetraj.

Cum se va desfășura Rezidența FemArt?

Cele cinci tinere vor avea parte de o săptămână intensivă de lucru cu specialiști din cinematografia românească și internațională, dar și de proiecții de film, masterclass-uri și sesiuni de pitching. Rezidența FemArt va avea loc la începutul lunii octombrie, la București. Transportul și cazarea vor fi asigurate.

La finalul săptămânii vor fi acordate trei premii:

  • o bursă în valoare de 1.750 de euro;
  • o bursă de tip consultanță de scenariu;
  • o bursă de participare la o platforma internațională de
    co-producție.

*Mai multe despre criteriile de evaluare și înscrierea online puteți găsi AICI.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Articole recente

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!