La începutul lunii noiembrie, Organizatorii Festivalului Codru au pus bazele unei noi sesiuni de plantare de pomi, cu scopul de a consolida rețeaua forestieră, dar și pentru a crea o legătură mai strânsă între om și natură. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 4-5 noiembrie, în satul Iohanisfeld, comuna Otelec. Participanții au primit ustensilele necesare din partea organizatorilor, iar la fața locului au găsit și o zonă cu mâncare, băuturi și muzică pentru relaxare.
Anul acesta, cei de la Festivalul Codru și-au propus să planteze 10.000 de puieți (salcâm, arțar tătăresc și jugastru) cu ajutorul voluntarilor. Pentru a facilita transportul între Timișoara și Otelec, organizația a pus la dispoziția oamenilor un autobuz cu 50 de locuri disponibile, transportul și participarea fiind gratuite.

De asemenea, în cadrul evenimentului, participanții s-au bucurat de activitățile și concertele susținute de artiștii locali și s-au implicat în realizarea instalației artistice Land Art Connecting Spaces – la care au fost folosite materiale naturale (lemn, pământ, piatră).
Evenimentul a avut ca scop principal activitățile ecologice, dar s-a pus accentul și pe socializare și interacțiune. După ce au plantat, oamenii s-au retras în zona special amenajată pentru relaxare, unde au petrecut timp ascultând artiștii locali și muzica mixată de DJ.

Adrian Cahniță, pădurar prezent la plantarea din weekend, a spus că acest gen de activități îi influențează în bine pe oameni, pentru că le schimbă percepția despre pădure, despre silvicultură și silvicultori. Tot el a mărturisit că numărul participanților a scăzut și că își dorește să vadă schimbări pozitive în acest sens: ,,Sperăm ca, pe viitor, să fie cu mult mai mulți participanți și mai mulți tineri”.
Această sesiune de plantare face parte dintr-un efort mai amplu al Festivalului Codru, care a mai fost implicat în alte proiecte de reîmpădurire (în primăvară au plantat 10.000 de puieți lângă Recaș, iar în 2019 și 2022 au avut loc acțiuni similare la Pădurea Bistra).
Festivalul Codru încearcă să fie un exemplu pozitiv pentru comunitatea locală. Organizatorii au reușit să le demonstreze oamenilor faptul că evenimentele culturale și artistice pot fi de folos în atingerea unor scopuri importante, și anume protejarea mediului înconjurător și promovarea tradițiilor.