fbpx

Bucăți de suflet ilustrate pe pânză

Darius Marc
Darius Marc
28161875_1970033613246446_3341061487396673880_o

Despre științele exacte, precum fizica și chimia, am spune că nu pot să stea niciodată la aceeași masă cu arta – muzica sau pictura. Însă Briana Cigan, elevă la Liceul „C. D. Loga” din Timișoara, reușește să facă din știință artă și invers. Briana se descrie ca fiind o persoană creativă, curioasă, determinată și introvertită. „Vreau să devin fizician teoretician”, însă pe lângă curiozitatea Brianei pentru științe, pianul și artele plastice sunt două mari pasiuni prin care își exprimă stările interioare. 

„De când mă știu aveam o hârtie și un creion în mână. Desenam tot ce vedeam în jur. Am realizat că nu m-am oprit niciodată. E o modalitate de a mă exprima fără să vorbesc.” În colecția de picturi realizate de Briana se găsesc, de cele mai multe ori, portrete realiste și abstracte pe care le combină cu elemente din natură. „Picturile și desenele pe care le realizez sunt ca o oglindă a mea.”

Când nu pictează, Briana se așează la pian și interpretează muzică de film, dar și alte piese care se apropie de sufletul ei. „Pasiunea pentru pian a început din joacă, pe un pian de jucărie, și a rămas o pasiune care mi-a adus câteva premii de la concursurile Instrumente muzicale și Young Artist.” Dacă ar fi să aleagă dintre aceste două abilități, Briana ar alege varianta de a avea un carnețel și un creion în buzunar, cu care să-și exprime vizual sentimentele. Și acest lucru, pentru că această artă îi oferă posibilitatea de a se exprima mai bine și poate avea mai multă libertate decât în muzică. 

La începutul verii, cu ocazia majoratului, Briana a organizat un vernisaj cu toate picturile pe care le-a realizat. Acesta a fost adresat prietenilor apropiați și familiei. „A fost ideea mamei mele, vorbeam ipotetic și am realizat în timp că nu este o idee rea. Vernisajul a avut loc la secția de arte de la Biblioteca Județeană din Timișoara, iar cel mai mult mi-a plăcut că lucrările au fost expuse printre cărți.” Briana a primit aprecierile la vernisaj prin felul în care invitații îi admirau picturile. „Au fost unii care s-au uitat și nu au înțeles, iar alții s-au uitat și câte 10 minute la o pictură. Am considerat un compliment că oamenii au analizat o bucățică din sufletul meu expusă pe o pânză.”

Briana a primit mai multe propuneri pentru a-și vinde tablourile, însă „nu sunt sigură dacă îmi doresc să fac asta, deoarece sunt experiențele mele din mai multe situații ale vieții și nu îmi e ușor să le dau oricui. Nu am avut niciodată în plan să fac o carieră din pictură, dar peste ani, mi-ar plăcea să mai organizez un vernisaj. Rămâne o pasiune, pe lângă cariera pe care o să o fac.” 

Instantanee: Pentru mine fericirea înseamnă artă. Sunt împlinită atunci când visez. Familia mea este comoara mea. Pianul mi-a adus liniște. Prin pictură exprim tot ce simt. Împreună cu prietenii mei mă simt eu însămi.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Articole recente

Ne bucuram ca vrei sa te implici

Cum crezi că ar arăta lumea din jurul tău dacă fiecare dintre noi ar face zilnic câte o faptă bună? Cum s-ar simți fiecare dintre noi dacă ar contribui la schimbarea în bine a unui alt destin?
Nu știm răspunsul pentru toată lumea, dar pentru noi e deja clar că ne simțim bine! Și pentru că ne place să împărțim…bunătatea, poveștile și dulciurile, căutăm colegi de echipă!